En als het effect heeft…

Als er in Europa slechte regels worden gemaakt dan kan je daar iets aan doen. Met een clubje mensen bel je de parlementsleden en je legt het uit.

Dan komt er een moment dat parlementsleden gaan bewegen, omdat ze zich beseffen dat we serieus zijn. Dat we niet akkoord gaan met symboolpolitiek en onduidelijk omschreven maatregelen, maar dat ze dat moeten gaan doen waarvoor we ze gekozen hebben: het garanderen van de vrijheid van iedere burger in de samenleving, ook op internet.

Zo’n moment was afgelopen nacht om 01:27 uur. Het was de aanleiding om onze eigen bel-actie op te schorten en de parlementsleden en hun medewerkers een moment van bezinning te gunnen.

Na een week van lobby en bellen door mensen uit heel Europa is namelijk het verplichte internet-filter uit Angelilli’s voorstel geschrapt. Wat nog open staat is de noodzaak van een verplichte rechterlijke toetsing voor landen die wel willen gaan filteren.

Maandag is de stemming. Dan zullen we zien of ze ook dat begrepen hebben. Zo niet, dan leggen we ze het graag nog een keer uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>